Senaste nyheterna

Tillförordnad VD i Sundbybergs stadshus AB

2022-10-12 Roger Sundholm har lämnat sin befattning. Styrelsen har beslutat att tillförordna Johan Malmgren som verkställande direktör till och med den […]

Projektingenjör sökes till projekt i Sundbyberg Stadshus AB

2022-07-11 Länk för att ansöka Sundbyberg stadshus AB arbetar med projektet Sundbybergs nya stadskärna. I Uppdraget ingår att omhänderta de exploaterings- […]

Norra Esplanaden enkelriktas söderut

2021-02-14 Trafikverket ställde ut avstängningar den 8 februari vid Esplanaden 14–16, den östra sidan norr om järnvägsspåren. Avstängningen innebär att trafiken […]

Bussarna åter på Sturegatan

2020-12-08 Vid lucia, den 13 december, börjar bussarna åter trafikera Sturegatan i västlig riktning. Bussarna stannar då vid hållplats ”Stationsgatan” på […]

Visa alla nyheter >

Idékoncept till centrumutvecklingen

2017-01-10

I höstas hölls en medborgardialog om vad som efterfrågas i centrumen för Hallonbergen, Rissne och Ör. Nu bjuds fastighetsbranschen in att ta fram idékoncept för att utveckla centrumen.

– Vi har fått in tankar och synpunkter från medborgarna om hur vi kan utveckla centrumen. Nu bjuder vi in fastighetsbolag att komma med kreativa idékoncept för att ta nästa steg. Det handlar om att ta ett helhetsgrepp om centrumen och att utveckla dem med service, bostäder och handel. De fastighetsbolag som vi väljer kommer vi att ingå långsiktiga samarbeten med, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

De fastighetsaktörer som medverkar bör ha erfarenhet från centrumbyggnader, samhällsfastigheter och stadsutvecklingsprojekt. Den 15 mars är sista dag att komma in med idékoncepten. Konsultföretaget NAI Svefa är Sundbybergs stads säljrådgivare i försäljningsprocessen.

Bakgrund – utveckling av centrumen
Kommunfullmäktige beslutade den 1 juli 2016 att sälja centrumfastigheter i Hallonbergen, Ör och Rissne. Ett kvalitetsprogram för varje område har tagits fram för att säkerställa att områdena utvecklas enligt stadens avsikter utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.

Stadsutvecklingsområdena ska innehålla bostads- och hyresrätter, kontor, handel, skola och vårdboende. Det bedömda värdet på dagens fastigheter är cirka två miljarder kr.

För mer information, kontakta:

Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande, 08-706 80 95, mikael.eriksson@sundbyberg.se

John Lindell, projektledare, 070-549 86 48, john.lindell@sundbybergsstadshusab.se

Fredrik Richard, pressansvarig, 08-706 85 75, fredrik.richard@sundbyberg.se

Eller läs mer på www.sundbyberg.se/centrumutvecklas

Sundbybergs stad – till ytan Sveriges minsta kommun, samtidigt en av de snabbast växande med över 47 000 invånare. Med närhet till Stockholm city, grönområden, flygplatser och en stadskärna med alla allmänna kommunikationer, har Sundbyberg mycket att erbjuda. Sundbybergs stad är utsedd till Årets tillväxtkommun 2014 och Årets superkommun 2015.