Visselblåsarfunktion

Vi har en visselblåsarfunkton för att medarbetare och andra berörda parter ska kunna anmäla allvarliga missförhållanden inom organisationen.

Visselblåsarfunktionen gör det möjligt att anmäla allvarliga missförhållanden som är av allmänt intresse. Det kan till exempel vara miljöbrott, bokföringsbrott eller allvarlig diskriminering.

VAD HÄNDER NÄR EN ANMÄLAN GÖRS?

Ärenden som anmäls förhandsgranskas av Lantero som är det oberoende företag som tillhandahåller visselblåsafunktionen. Ärenden som bedöms ligga inom ramen för funktionen kommer hanteras av en utsedd förtroendegrupp alternativt av oberoende advokat.

HUR GÖR JAG EN ANMÄLAN?

Gå in på den externa webbplatsen, länk finns här nedanför, och fyll i formuläret med relevant information. Det finns möjlighet att rapportera ärenden anonymt. Du kommer att få en bekräftelse på anmälan inom tre dagar och en återkoppling på vad som har skett i ärendet inom tre månader.
OBS! För att garantera din anonymitet, rekommenderas du att:
· Använda en dator utanför arbetsplatsens nätverk när du rapporterar, då webbtrafik från arbetsplatsen kan vara spårbar
· Använd länken längst ner på sidan eller kopiera och klistra in länken i din webbläsare https://lantero.report/sundbybergsstadshusab
· Om du har en QR-läsare i mobilen kan du också skanna QR-koden nedan och komma direkt till rapporteringssidan. Se då till att mobilen inte är uppkopplad mot arbetsplatsens wifi.

Vid frågor om visselblåsarfunktionen eller systemet kan du alltid vända dig till:
Elin Berg-Inedahl, ledningsassistent, elin.berg@forvaltaren.se,  08-706 92 67